MARI SAYA TUNJUKKAN KEPADA ANDA, BAGAIMANA SAYA MELABUR HARTANAH. BUKAN SATU ATAU DUA RUMAH, TAPI BERBELAS RUMAH!KENALI PENULIS

Penulis dikenali dengan nama Abang Ensem di kalangan para pelabur hartanah. Beliau membeli hartanah pertama beliau seawal usia 25 tahun (1998) yang mana perancangan asalnya untuk didiami seusai berumahtangga.


Sayangnya hajat beliau tidak dapat dipenuhi bila mana unit hartanah tersebut terbengkalai. Buntu memikirkan masalah tersebut, beliau mula mencari dan mempelajari ilmu hartanah, baik dari buku mahu pun kursus serta seminar dan antara guru kewangan dan hartanah terawal yang beliau berguru adalah Robert Kiyosaki, Renesial Leong dan Azizi Ali.


Hasilnya beliau tidak lagi menoleh belakang. Satu demi satu hartanah beliau beli hinggakan beliau mampu mengumpul berbelas unit yang akhirnya disewakan. Pendapatan sewaan inilah yang akhirnya memungkinkan beliau bersara awal di kala usia baru menginjak 38 tahun dan kesemua ilmu hartanah yang dipraktikkannya itu akhirnya diolah dalam 9 buah ebook ini. 


Alhamdulillah, ramai yang telah mendapat faedah dari tulisan beliau hingga kini dan moga anda yang bakal membelinya juga tidak terkecuali.

Di bawah ini adalah himpunan ebook panduan kewangan dan hartanah yang disusun oleh Meor Zaidee aka Abang Ensem. 

Harga bagi setiap ebook adalah RM25-RM40 sahaja. 

Walau bagaimanapun, jika anda membeli pakej kombo 10 Ebook ini harganya adalah RM150 sahaja. 


PANDUAN MEMBELI RUMAH SUBSALE 

RM25


Ebook pertama yang AE tulis pada tahun 2010. Memang skema habis la gaya penulisannya. Ebook yang melontarkan pandangan beliau terhadap steps untuk menjadi jutawan hartanah.

Komen penulis: Tak best sangat sebab memaparkan sisi kelemahan penulisan beliau. Hahaha. 


RAHSIA JUTAWAN HARTANAH TERBONGKAR

RM25


Ebook kedua AE yang mengenengahkan langkah-langkah asas untuk membeli rumah subsale. Walaupun sudah hampir 9 tahun usia ebook ini tapi infonya masih lagi evergreen untuk dibaca.

Komen penulis: Berbaloi untuk dibaca oleh newbie manakala buat yang dah expert, ebook ini bakal mengundang kutukan. 


CARAKU: MELABUR HARTANAH 

RM25


Tulisan dari hati kerana ianya memaparkan ideologi AE terhadap jenis hartanah yang selamat pada pandangan beliau. Ebook ini juga turut menyatakan asbab kenapa jenis hartanah begitu yang menjadi pilihannya.

Komen penulis: Kompom ramai yang akan mengecam.


10 TIPS HARTANAH PAWER BUAT PELABUR NEWBIE

RM25


10 nasihat berguna buat mereka yang baru nak berjinak-jinak dengan dunia hartanah. Bak kata orang, DO & DON'T sebelum membeli hartanah.

Komen penulis: Jangan baca kalau korang bukan newbie. Kalau tidak, buat rugi duit korang je membeli. 


HIMPUNAN #TIPHARTANAH ABANG ENSEM

RM25


Di dalam salah satu bengkel penulisan oleh sebuah syarikat penerbitan, ebook ini telah diangkat sebagai gaya penulisan pertama yang memaparkan status Facebook ke dalam bentuk ebook di Malaysia. Ini kerana konsep ebook ini adalah lanjutan dari buku JANGAN BACA BUKU INI yang memaparkan paparan status #TipsHartanah di Facebook penulis.

Komen penulis: Tips ringkas tapi mengesankan. Jangan beli jika korang dah compile semua tips penulis dari tahun 2013 di Facebook.


NOTA HARTANAH AE

RM25


Sepertimana ebook Himpunan Tips Hartanah, ebook ini juga memaparkan Nota Hartanah penulis di Facebook tetapi dengan lebih terperinci lagi. Ianya lebih kepada penceritaan berbentuk kewangan dan pelaburan bagi mereka yang menginginkan kisah-kisah motivasi.

Komen penulis: Kisah benar yang bakal meningkatkan motivasi korang.


TIPS MUDAH LULUS PINJAMAN 

RM25


Digarap hasil dari pengalaman penulis sendiri. Berkongsi kisah bagaimana beliau masih mampu mendapat pinjaman walaupun dengan gaji yang kecil dan komitmen hutang yang tinggi ketika itu.

Komen penulis: Antara ebook yang paling banyak mendapat testimoni dari pembaca.


TIPS SEWAAN RUMAH 

RM25


Memaparkan kisah dan cara penulis memantau penyewa beliau. Turut dikongsikan cara-cara menguruskan dokumen beserta tips mengusir penyewa culas.

Komen penulis: Wajib baca jika korang adalah seorang landlord.


RAHSIA REFINANCING 

RM25


Rahsia si penulis mendapatkan modal untuk menambah rumah. Antara tulisan paling berseni beserta contoh dan case study beliau sendiri ketika membuat pembiayaan semula (refinancing).

Komen penulis: Berbaloi buat mereka yang buntu untuk mencari modal menambah rumah. 


AKU DIUSHA LEMBAGA 

RM40


Pengalaman sebenar yang berlaku ke atas penulis pada tahun 2016. Diaudit oleh pihak LHDN terhadap kekayaan yang dimiliki beliau. Mengetengahkan kelemahan yang dilakukan beliau di dalam menguruskan kekayaannya.

Komen penulis: Pasti membuka mata dan minda korang terhadap cukai. Kalau tak caya, beli dan baca. PAKEJ KOMBO (SEMUA EBOOK) 

RM150
Sila isi maklumat yang diperlukan di bawah dan buat bayaran untuk tempahan


Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

BUTIRAN PEMBELIAN

Produk Kuantiti Harga (RM)
Panduan Beli Rumah Subsale RM25
Rahsia Jutawan Hartanah Terbongkar RM25
Caraku: Melabur Hartanah RM25
10 Tips Hartanah Pawer RM25
Himpunan Tip Hartanah RM25
Nota Hartanah AE RM25
Tips Mudah Lulus Pinjaman RM25
Tips Sewaan Rumah RM25
Rahsia Refinancing RM25
Aku Diusha Lembaga RM40
Combo Ebook Kewangan & Hartanah RM150
JUMLAH
JUMLAH KESELURUHAN (RM)
Caj Perkhidmatan Peniaga (RM)

BUTIRAN PELANGGAN

BUTIRAN PEMBAYARAN


PENGESAHAN